Lösen

Tänkte stänga bloggen för kreti och pleti och ni som vill fortsätta läsa min blogg får be om lösenord. Ni kan min mailadress..:-)

Sverige - lite blandat

Vädret har som sagt inte varit det bästa, men igår så var det sååå härligt ute och på morgonen var det riktigt fint ute med morgondis över ängen här utanför hos mammaIgår var jag och träffade Hanna och Alexander. Vi hade en mysdag med McDonalds besök och lek i parken. Dagen slutade tyvärr i lite tårar då Alex´s ballong från Donken klämdes sönder under vagnen....:-) Men mysigt hade vi ända till dess!!!! Här kommer lite bilder;

 
Först var vi lite trötta, men efter att vi fått lite mat i magen, så..


...blev vi så här glada..:-)

 
På väg till lekparken efter lite mat i magen..

Tack för en supermysig dag!!


Sverige - Lillebror och brorsdöttrar

Oj, vad länge sen det var jag skrev något i bloggen. Men nu är det väl dags antar jag. Nu har jag varit i Sverige i snart 4 veckor (imorgon). Det har varit sååå gött att vara här, äta svensk mat, insupa svensk frisk luft, träffat mina vänner, mina bröder med bihang och fått kramats med mina älskade brorsdöttrar Alva och Siri! Vädret har ju inte visat sig från sin bästa sida, men det gör inte nåt, det har i alla fall varit TVÅ dagar med sol...:-)

Redan första helgen kom lillebror och Ida ner till Stockholm och det var sååå mysigt att få träffas! Vädret var också ganska bra, så det blev en liten promenad runt "byn". Här kommer några bilder;

 
 

Förra helgen var Alva och Siri här medans bror och hans fru var på julbord och då passade vi ju förstås på att ha en massa myyyyys. Vi gick på McDonalds och så var vi på bio och såg filmen Upp. Faster kan ju naturligtvis inte låta bli att skämma bort dem och låta dem få i princip vad de pekar på, så det blev största popcornlådan för Alva, som hon nästan ENSAM åt upp....haha..lite hamnade i stolen också...:-) Det blev naturligtvis tidningar och godis och så en massa kramar!!!!
Alva tycker det ska bli så roligt att få en liten kusin och direkt när de kom innanför dörren hos mamma så såg jag att hennes blick vandrade till min mage. Hon blev nog lite besviken då den inte är så stor än.. Men som Siri sa; Du är lika tjock som vanligt ju....:-)
Här är några bilder från den helgen;


Tunnelbanetur till McDonalds, yummie!!


Med farmor i Gamla Stan


På bion...Popcorn lådan är ju enorm...Att hon orkade..:-)
På väg....:-)

Så - tisdagmorgon, klockan är 05.30 och jag sitter här med en kopp kaffe. Idag får jag åka hem till kära Sverige!! Tjohej! Min käre make har varit så snäll (hehe..efter mycket tjat) och använt sina poäng och uppgraderat sin fru till den mer komfortabla klassen i planet. Börjar bli lite bortskämd med det....-)

Just nu är det 5 (!!!) grader här!! Det är inte klokt vad det svänger fort, det var 27 grader i lördags, 16 i söndags och så 10 igår...Men så är det alltid...det finns inget mellanläge här. Det värsta är att det genast blir kallare inne också. Det drar från fönstren och det blir kallt som sjutton på toaletterna..Usch..Men, det ska tydligen svänga ordentligt igen och bli 24 grader här redan imorgon...:-)

Okidoki...nu ska jag fixa lite innan jag blir upphämtad av chauffören..Vi ses snart!

Sista dagen med Ann......-(

Idag så var det sista dagen för mig att få umgås med Ann. Hennes familj ska flytta till USA för nio månader för att sen åka tillbaka till Asien, men förmodligen inte hit till Shanghai utan till Singapore...Så byebye wagaskaffe på morgonen i framtiden, byebye glada samtal live (vi fortsätter naturligtvis skypa varandra och maila och fejsbooka!!). Jag kommer sakna din glada nuna Ann!!!

Detta är det värsta med expat livet, när vänner man kommit nära åker hem eller vidare på nya äventyr. Nu är det andra gången för mig, förra gången var det Rita...Och nu rullar det bara på. Viviana och Andreas åker innan jag är tillbaka i december, Maria åker i mars, hennes man Fredrik i juli och så åker Vivianne i juli...BUUUUUUUUUUU!!! Ibland suger expatlivet!!!

Det är ganska jobbigt att hela tiden vara på hugget och "leta" vänner, framförallt att hitta riktigt goda vänner. De växer inte på träd. Det är psykiskt utmattande att hela tiden ha "hotande" över axeln att de du träffar kommer att åka hem, eller vidare inom en ganska snar framtid.

Nu fäller jag en tår för att Ann ska flytta, men jag är övertygad om att vi kommer hålla kontakten och att vi ses igen!!! Du är en toppenkompis ska du veta!!

Här kommer lite bilder från idag;
Ann som är glad att slippa kinesträsket och flytta till glassiga Kalifornien för ett tag....-)


Sista cappuccinon för oss ihop på Wagas....


RSS 2.0