Helgen som varit...

Lördag;

Lördagen började med värsta åskovädret, vi segade på lite och sen vid tvåtiden tog vi oss en sen lunch i Jin Mao tornet. Det blev förrät, varmrätt och så en dessertbuffe innan vi proppmätta åkte hem och slängde oss i soffan och avverkade tre DVD-filmer. En mycket lugn dag alltså! Här är lite bilder;


Restaurangen vi besökte på 54 våningen....

 
Härlig utsikt..


Efterrättsbordet gick inte av för hackor, här är en liiiten del som jag plockade....


Söndag;

I går söndag, var det då dags för min andra golfrunda....Det var jag, Per, Jonas och Johan som åkte iväg några mil till "landet" och hade en varm och SVETTIG dag på golfbanan..puh..det gick sisådär igår, man kan säga att jag har ett bra tag kvar till att säga att jag är bra på denna sport...men det är roligt i alla fall!!!


Härligt med lite grönska och skog...

 
Jag fick en blomma av caddien...:-) Jonas och Johan pratar taktik....(?):-)


Per svingar iväg ett långskott!! Det gick bra för honom igår! Medans vi andra hackade hål i gräsmattan på vår väg till hålet, så slog han fiiiina långbollar.....:-)


Puttdags....


Och här sitter jag och svettas medan de andra puttade...puh..36 grader är inte att leka med....Jag drack nog minst en 4 liter vatten under dessa fyra timmar!! puh...

Efter golfrundan åkte vi hem och Per bara packade och bytte om, sen åkte han till flygplatsen för att åka till Indien...Så ensam igen....usch, det är trist!! Per kommer hem på fredag igen..Tur det bara är snart två veckor tills vi åker hem till Sverige för att gå på bröllop :-), åka till Gotland och Avesta!! Ska bli så härligt!!!



















Lite mer klag....

Och för att få klaga lite mer så är jag så trött på att chippchopparna har blockat en massa sidor härifrån..jag kommer inte in på bloggar som jag brukar läsa, en hel massa sidor är blockad., i onsdags var google blockat, jag blir så trött!!!

Det är tråååååkigt.......:-(

Det är lördag och det är aptrist!!!! Helgerna kan vara så bedrövligt tråkiga här...Nu längtar jag hem!!!! Till kompisar och till familj...Till en vanlig vardag...just nu är det sååååååååååååååååååååååååååååååååååå fruktansvärt tråkigt!! Och för att få klaga lite till, så åker Per till Indien imorgon och är borta hela veckan, så då är det solokvist som gäller....

BUhuuuuu, trist var ordet!!!


Lite bilder...

Här kommer lite bilder från midsommarafton;

 
Midsommarstång hade vi, om än liten..:-) Mannen bakom stången var väldigt förväntansfull, då han är amerikan och inte har en aaaaning om midsommar...inte där i alla fall...hehe.. Vet inte om han tyckte midsommar var lika kul när han vaknade på lördagen:-)...Till höger, lite utav den mat som alla hade med sig...


Vi var i compoundet som ligger precis bredvid de ståtliga tornen....

 
30 grader varmt och gaaaaaaaaaaaaaaaaaanska svettigt var det...puh..men det var trevligt och det blev lite sånger och sen lite musik....

Helgen som följde var väldigt lugn, vi har slappat mest hela tiden och avverkat säkert en 5 DVD filmer...Nu är det måndag och ny vecka.. Känner mig lite seg och trött, måste bero på det varma vädret som är nu...usch...

GLAD MIDSOMMAR!!!

Idag är det midsommarafton!! Tjohoo!!! Solen skiner inte, men det är 30 grader varmt här i Shanghai..puh..

Per och Fredrik är iväg och spelar golf, de åkte redan klockan 06 imorse. Jag ska iväg och träffa Ann och dricka lite god cappuccino, sen hänga på och "shoppa" lite....Sen är det dags att göra i ordning mina goda, goda laxrullar som jag ska ha med mig ikväll!! De är sååå goda och jättelätta att göra. Här får ni receptet;

Laxrullar

10 skivor rökt lax
150gram philadelphia ost
3 msk riven pepparrot (går lika bra med pepparrot på tub)
nymalen vitpeppar

Gör så här;

1. Lägg laxskivorna omlott på en bit plastfolie. Blanda samman osten och pepparroten.
2. Lägg blandningen i mitten på laxen och rulla sedan laxen över smeten så att du får en rulle. Lägg i frysen 30min.
3. Ta bort plasten och skiva upp i 1cm breda skivor före servering.


Superenkelt och framförallt supergott!!! Kommer uppskattas på midsommarbordet!!!

Oki, ha nu så trevligt på er midsommarafton, även om det kanske inte är jättesoligt!!

Kramen

Midsommar i antågande

Midsommar är snart här - puh, vad det går undan!!! Snart är det jul igen!! Haha...så säger jag alltid och alla blir lika förvånad när det visar sig att jag har rätt....:-)

Ja, jag vet - njut av NU och inte tänka framåt...:-)

Imorgon blir det midsommarfirande i goda vänners lag! Det brukar varje år anordnas både midsommarfirande och kräftskiva här i Shanghai. Första året var vi på midsommarfirandet här, sen förra året var vi med kompisar och detta året blir likadant. Mycket mysigare och trevligare att vara några få, tycker vi! Kräftskivan går vi dock fortfarande på, då kräftor är lite svårt att få tag på själv.

Sillen är ju som jag tidigare förklarat nu förbjuden i detta härliga land, då det innehåller ett ämne som anses farligt här!???? Vår fina sill anses farlig i ett land som gör konstgjorda ägg??????!!! Det är lite strange tycker vi, men det är bara att anpassa sig - så nu har vi s m u g g l a t in sill, via en kurir...hahaha...det lät lite spännande själv tycker jag! Men så är faktiskt fallet, vi har fått hit sillen från Sverige...Plus att Per som nu varit i Singapore, där sillen inte anses farlig, har köpt några burkar också för säkerhets skull!!!

Så - med sillen insmugglad och schnapsen inhandlad (den borde ju verkligen vara förbjuden så farlig som den kan bli:-)), så ser jag fram emot en härlig midsommar afton på stället där  EARTH MEETS THE SKY!! (Skyline Mansion, där Fredrik och Maria bor). Vi kan i alla fall vara säker på att vi får en VARM midsommar!!! Det är idag 30 grader ute!! Plus säkert 90% fuktighet....PUH!!!


GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA!!!!

Min man är fast i bergen...

Sitter här och får precis veta att min käre man är fast i bergen, där han varit med jobbet under helgen. Fel på planet och knapp information, så i stället för att komma hem ikväll (förvisso sent, men ändå), får han boka om sin biljett och åka via Chongqing, sova över där och sen vidare till Shanghai i morgon bitti. GAAAAAAHHH...Alla på jobbet, som sitter på kontoret är ju också med, de behöver ju vara på jobbet imorgon, men de kommer alltså inte att vara där förrän vid lunchtid..
Jag tycker det är trist, då Per åker till Singapore imorgon och är där till torsdag...buhuu....
Men, men det är väl bara att bita ihop antar jag....men det är inte roligt!

Nu ska jag ta mig lite att äta...

GRATTIS ALVA

Idag fyller min andra söta brorsdotter hela 8 år!!!TJOHOOOO!!!! Grattis på din dag, Alva!!!

         

Idag är det lika varmt och fuktigt som igår, det är INTE skönt att vara ute nu! Det klibbar på kroppen och minsta lilla ansträngning gör att svetten bara sprutar ut..Det blir fuktigt i hårbotten, i nacken, ja överallt...Nu är det nästan så jag längtar hem till den svenska svala sommaren....!!

GRATTIS SIRI



Idag är det lördag och min söta lilla brorsdotter fyller hela 6 ÅR!!!! Tiden går fort!!

Det är 31 grader varmt här i Shanghai och fuktigt ute!!! Jag ska snart gå iväg och luncha med Maria och se om jag kan framkalla de där engångskamerorna som vi hade utsatta på borden på bröllopet...Det skulle vara skoj att se vad det blev för bilder...:-)


Det känns lite sömnigt...

Som rubriken lyder...det känns lite sömnigt här i Shanghai, det händer inget speciellt, jetlaggen den har nästan gått ur kroppen, det är apatrist väder, jag är ensam i helgen, tråkigt, tråkigt!!!

Maria, jag väntar ju på att du också ska lägga in nytt i din blogg..haha...går in där varje dag....:-)

Vi har hittat en lägenhet nu som vi ska förhandla om...Det är en lägenhet med tre sovrum, tre badrum varav ett med jaccuzzi..:-) Den är på 230kvm drygt, med egen hiss....:-) det blir lite lyxigt!!!
Men ingenting är ju klart än utan nu ska det förhandlas som sagt...vi får hålla tummarna..Det är inte så långt kvar på kontraktet på denna heller så...det börjar blir liiiite bråttom.

Så, det är det roliga som hänt här...inte mycket...

Nu ska jag laga lite mat och sätta mig i soffan igen och kolla teve...

Trevlig helg!


Scannad..

Nu är jag tillbaka i Shanghai och hemma i vår lägenhet. Resan gick bra, men jag är väääldigt trött!!! Kändes lite konstigt att landa här sju i morse och inte ha sovit mer än 1,5 timme.
Ännu konstigare var det att bli scannad som värsta Ica-varan innan vi fick kliva av flygplanet i morse. Här lämnas inget åt slumpen i kampen mot svinflunsan....Det var lite lustigt när de kom intravande i planet med sina dräkter och munskydd...



Ja, nu är jag tillbaka i rush och dålig luft....Men det är ändå skönt att vara hemma...:-) Per kommer imorgon och sen är ju allt som vanligt igen..Förutom att vi är gifta då..:-)

Nu är vi herr och fru.....





 

 


RSS 2.0