Nu är vi hemma...

Sådärja, nu är vi hemma efter att ha varit i fyra dagar på BB....Vi har blivit väl omhändertagna och det har varit skönt att vila ut ordentligt.  Här kommer lite bilder från de första tre dagarna i lilla Olivers liv;


Sussar sött på BB...


Och så fick jag stå ut med en hel del stick också...usch vad arg jag blev då





Men tillslut så är jag redo för att lämna sjukhuset och ge mig ut i verkliga livet



Just idag är det invigning av World expo 2010 i Shanghai...så min första bilresa blev sååå tråkig och lång på grund av all trafik.



Jag passade på att sova en stund.



När vi väl kom hem till mitt nya hem för första gången, så var jag så trött av allt ståhej i trafiken.
Givetvis var jag tvungen att prova min nya säng - där min kusin Alva vaktar över mig.



Ser verkligen fram emot att träffa henne snart...och mina andra kusiner....och resten av släkten.
Verkar vara ett härligt gäng tycker jag.



Men nu får ni klara er utan mig ett tag....jag måste sova ikapp all missad sömn dom senaste dygnen.
Farmor & Mormor - nu får ni titta noga på mina bilder. (Ni andra får också titta)

God natt...Wanshang hao, Zai Jian










Carl Oliver Wahlund...Here I am

Tisdagen den 27:e April klockan 05:05 på morgonen kom jag till världen på Shanghai Family United Hospital.
Just nu är jag väldigt trött och sover mest hela dagarna.
Mina föräldrar ser lite trötta ut dom med - men dom verkar väldigt glada så fort jag slår upp ögonen från min sömn.

En till hög med....

.....bullar....


I superugnen som gräddar klart bullarna på 10 minuter....


Färdiga....

Nu kan ju ongen få ta och komma ut, innan jag bakar ihjäl mig.....:-) Jag har inte mer plats i frysen och kan ju inte äta så mycket av detta heller. Ska i alla fall ta mig ett glas mjölk och nybakt bulle sen - yuuuuuummmie!!!

Tittade på den här babynedräknaren jag har här på bloggen och herrejisses vad tiden rusar på!!! Nu när det är under 20 dagar, så slår det ju mig att det är vääääldigt nära nu...Jisses...Jag har ännu inte haft nån känning av att det skulle kunna vara igång, efter nästa helg tror jag faktiskt att jag ska gå och ta mig en fotmassage och se om det går igång av det...Beroende på om JAG känner mig redo....Han får i alla fall inte komma denna vecka, min barnmorska har semester och jag vill ju gärna att hon ska vara där nu, då jag har tampats med henne i alla dessa månader....:-)

Det är fint väder idag och Per är och spelar golf. Jag håller mig inne och bakar, tvättar och plockar...Man får passa på att tvätta då man kan hänga ut tvätten på balkongen - det torkar så snabbt då...


Balkongen nyttjar vi sällan för nåt annat än att hänga tvätt....Precis som kineserna....haha..


Så har jag ätit lite lunch också - fiskgratäng, lagad av mig såklart....:-)

Och så får jag då vara lite givmild och bjussa på lite bilder av tjockismagen idag....Här ligger lilleman....:-)





Härligt med egen bil....

I lördags gjorde vi oss en liten utflykt med bilen. Åkte iväg och åt lunch, sen tog vi oss en tur runt "byn"..


Nanpu bridge över Huang Pu River...


De två ståtliga tornen på "vår" sida...


Här sitter tjockisen och väntar på sin mat....Det blev grekiskt - souvlaki. Gott! Plus att solen sken och värmde!


Cool Docks heter detta ställe och är lite likt Xintiandi, men mycket mindre och inte alls lika mycket folk. Det är nog inte så många som hittat hit än...


Inte så mycket trafik just här...


Finns mycket att titta på när man är ute och finåker....:-)

Äntligen...

....så har det slutat regna, solen "skiner" idag och vad bjuds det på då om inte en magbild....:-) Så här ser fru W ut nu;


Vulkanutbrott och flygkaos...

Ser på nyheterna att det är totalstopp på många flygplatser i Europa. Min kompis Cissi får inte hem sin man, då flygplatserna i Danmark stängde tidigare igår. Per skulle ju varit i Paris denna vecka och åkt hem idag, men han ställde in resan då det är väldigt nära nu. TUR är väl det, då de stängde flygplatsen där igår!!! Fy, vad det hade varit hemskt att inte veta när han skulle kunna komma tillbaka, för vem vet hur länge denna vulkan ska spy ut sin aska och när vinden vänder?? Nä, glad är jag att han är här med mig!!! Vi får hoppas att det lugnar ner sig snart, verkar ju lite jobbigt om den ska hålla på i flera månader....




Det närmar sig med stormsteg....

Nu har jag gjort 36 fulla veckor enligt sjukhusets uträkning. Enligt min egen är jag en vecka före, alltså jag har gjort 37 veckor...Vi har varit hos barnmorskan för koll idag och allt ser bra ut, hjärtljuden är starka och fina (155 slag) och blodtrycket såg fint ut - jag har gått upp 8 kilo totalt och jag känner inte än att det börjar bli jättejobbigt. Jag tycker att tiden nästan går för fort nu, jag tycker det kan gå liiiite saktigare! Visst vill jag träffa han som bökar i magen, men jag börjar bli nervös för vad som komma skall, innan jag får träffa lilleman...

Barnmorskan tror att han ska komma om ca 3 veckor, i den 39:e veckan (enligt deras uträkning), men enligt min är det ju då i 40:e veckan han kommer...Nåväl, han kanske väljer att stanna kvar en stund också, men han måste absolut, absolut vara ute innan den 22 maj för då kommer mormor.....:-)

Vilket som, så tycker jag det har gått oerhört fort! Veckorna har bara rusat iväg. De första 18 veckorna var väl sådär kan jag ju tycka - inget syntes och inget kändes. Men efter det första fladdret - som jag kände när jag stod inne på Synsam på Ringen i November - så har det gått undan..
Den första sparken fick jag på ett hotellrum i Sydney, när vi var där i December och nu så bökar han på mest hela tiden...:-)

Jag trodde aldrig jag skulle säga att det är mysigt att vara gravid, men nu gör jag det - DET ÄR så mysigt att vara gravid..haha...:-)

Måste också smaka lite på ordet - mamma Linda.....mamma Linda.....:-) Låter ju ganska bra det....




Söndag 11 april

Det är söndag, vädret är uruselt och jag har sååå tråkigt!!! Per är i Thailand och det finns inget värre än att vara ensam på helgerna här. Igår så bakade jag hela förmiddagen, så då är jag ganska uttråkad...haha..Vet inte hur jag ska få plats med allt, då vår frys redan är full och jag inte kan äta upp allt själv..

Om en månad är vi förhoppningsvis tre i familjen - oj, vad det har gått fort!!! Jag känner än inte att jag tycker det är jättejobbigt, förutom att jag inte får sova riktigt på nätterna och har halsbränna. Förutom det så - nä, jag kan vara gravid ett tag till...Känner mer att jag INTE är redo för det som komma skall...hjälp - det ska ut en bebis där nere....iiiihhh..

Det kommer nog bli bra, ut kommer han på ett eller annat sätt....



Trevligt sällskap och lunch i solen...

Idag blev jag bjuden ut till Cissi och Annelie som bor cirkus 20-30 minuter med bil från oss i ett villaområde. Det var fint väder och vi åt en mycket god lunch ute på Cissis uppfart. Det är så himla trevligt där ute, luftigt och stort område, husen är fina, det bor mycket svenskar där också. Skulle inte vara helt fel att bo så, nu när vi ska bli 3..
Vem vet..kanske, kanske....-)





Så här vill jag också bo....


Cissi - dagens värdinna...


Mycket härligt att sitta ute idag!




Två tjockisar....:-)


Det där konststycket klarar jag ialla fall inte av....:-)


Ensam igen...

Så, då har Per åkt iväg igen...Till Indien och Thailand denna gång..Han kommer tillbaka på måndagmorgon, så jag solokvistar i 5 dagar och 6 nätter...buuu..:-( Detta är sista resan i alla fall innan lilleman kommer. Det var tänkt att han skulle åka till Paris nästa vecka, men den har han ställt in..Det kan ju faktiskt vara så att den lilla människan bestämmer sig för att komma ut tidigare också, man vet ju aldrig..Fast jag tror han stannar ett tag till, det har lugnat sig rejält i magen nu..

Jag har slängt ihop en bulldeg så här på eftermiddagen och har då precis avnjutit nybakt kanelbulle och ett glas mjölk!! Mumma!!


Är vi redo nu?

Nu har vi nog fixat allt inför lillemans ankomst, sängen är uppmonterad och täcket ligger på plats. Nu är det nära....


Annandag Påsk

Idag så åkte vi ut till Isabelle och Anders och tillbringade dagen där. Per och Anders var ute och spelade golf på morgonkvisten och jag och Isabelle var och tog oss en fika i närheten. Till lunch så gjorde vi i ordning en liiiten tallrik med påskmat, sen hade vi beställt massor med thaimat också, så det blev en stoooor lunch. Efter det så åt vi glass, jordgubbar och varma björnbär...Toppat på det, så sken solen hela dagen och vi kunde sitta ute på deras altan och njuta!!! En alldeles perfekt dag alltså!!


Isabelle och fina Nolinn som är sååå snäll och glad...




Lunch ute i solen....:-) Nolinns farmor och farfar var också och hälsade på....

Premiärtur..

Efter att vi nu har bott här i snart 3 år, så har Per införskaffat ett kinesiskt körkort. Jag har haft mina tvivel på att vara ute och åka själv, då de kör som idioter här. De flesta verkar ha köpt sitt körkort (precis som Per), men med den skillnaden att Per ju faktiskt har ett svenskt körkort och KAN köra bil..

I alla fall, så tog vi oss en tur till IKEA, där det har inhandlats det sista inför lillemans ankomst. Det gick mycket bra med bilkörningen och jag måste säga att det känns jätteskönt att bara kunna gå ner i garaget, sätta sig i bilen och åka iväg när helst vi vill!!!




Långfredag...

Idag följde jag med upp i nya tornet och tittade på utsikten. Varje gång jag är där uppe blir jag lika fascinerad och idag bjöd Shanghai på ett klart väder, så det gick att se ganska långt..




Kolla in de två prickarna på höger sida av tornet, ovanför lyftkranen. Där satt det två gubbar och höll på med nåt, utan att ha någon säkerhetslina eller nåt ifall de skulle trilla ner...Det är ju ganska högt upp..


Shanghai så långt ögat kan se...




Där nere bor vi....


Tjockisen bjuder på sig själv idag....:-) Magen växer och lilleman är stundtals crazy där inne tycker lilla mammsen...Inte sååå länge kvar nu..


Det är full blomning här i Shanghai och det är så fint på träden!!

Ikväll är sista kvällen för gänget och vi ska ut och äta revbensspjäll....muuuums!! Imorgon åker de vidare till Peking för nya äventyr.

Glad Påsk

Idag är det skärtorsdag, regnet har öst ner här i Shanghai och nån vidare påskstämning det har jag ju inte...

Ultraljud har jag gjort idag och allting såg bra ut, lillen mår bra där inne. Han väger nu 2700 gram och det är väl inte mer än cirka 5 veckor kvar nu..Han har ökat 200 gram i veckan, så om det håller i sig så ska jag väl orka klämma ut honom.....:-)

Inhandlade lite påskblomster på blommarknaden idag;




RSS 2.0