Taikang Lu

Idag har jag och Cecilia, som varit här i drygt två månader och som jag träffade när jag käkade lunch på Element Fresh, varit och käkat lunch och tittat runt lite på Taikang Lu. Där samlas gammalt med nytt..Konst och tingel, tangel med cafeer och matställen. MYCKET mysigt är det där!

     


      

Till lunch tog vi oss varsin pasta med sallad till, sen så avslutade jag med en cappuccino - YUMMIE!!!



För att spika upp en nummerskylt på väggen behövs det både stöd och råd om vart du ska sätta spikarna i skylten..Därav alla människorna runt om killen som spikar upp skylten....:-)

       
(klicka på bilderna, så blir de större)
Smågränder med olika butiker och gallerier..och som vanligt är det nåt arbete som görs..

    

Tvätten hänger ju ute överallt här och man kan ju tycka att det verkar lite märkligt då det inte är den bästa luften här i Shanghai. Så fick vi då höra att varför man har tvätten ute är för att solen rengör kläderna!!!! WHAT??? Jag var tvungen att faktiskt fråga min lärare, då det florerar massor av "skrönor" bland expaten här. Jag hade ju då förväntat mig att hon skulle säga att det faktiskt var en skröna, men hon sa att ja, tvätten hänger ute för att solen är så pass stark (den är ju inte heller bra för huden, då den kan förstöra den), så att den dödar det sista av de eventuella bakterier som finns efter en tvätt!!! Och att det blir ju så varmt och härligt om det hänger ute... Men man tänker inte på vad den skitiga luften för med sig....Ja, vad ska man säga...:-)



Lite samspråk i solen..

Sådärja, detta var min dag..en härlig dag med lunch och trevligt sällskap!!! Nu är det dags för lite träning..
På torsdag åker jag till Singapore, Per kommer dit från Hong Kong och vi kommer tillbringa helgen där innan Per åker vidare till Indien och jag tillbaka till Shanghai..Det är 30 grader varmt i Singapore!! SWEAT!!

Shanghai New World Center - LUNCH

Idag har vi varit uppe i det nya tornet i restaurangen på 91:a våningen och ätit lunch med Viviana och Andreas. Vi käkade lite sushi, kött och sparris och till det drack vi gott vin!! Till efterrätt så blev det en creme caramel och cappuccino och lite mer vin...:-) Det blev en lång lunch. Nu är vi hemma och mätta och belåtna är vi! Själva restaurangen är sååå himla lyxig, det är så man nästan får nypa sig lite i armen när man sitter där...

    

Uppe där på 91 våningen har vi suttit och avnjutit vår lunch..Bilden till höger är i hissen på väg upp..Det gick väldigt fort upp och det slog lock för öronen..




Där nere bor vi...:-)

   

En del av restaurangen plus deras vinförråd...:-)

   

Min maträtt - beef tenderloin med sparris och till höger sushitallrik...yummie..:-)



Och här kommer fönsterputsarna..Gäller att inte vara höjdrädd här..:-)

  

Efterrättsdisken - går inte av för hackor. Det blev en creme caramel - såååå god!!

  

Ja och intresserad som jag är vad det är för toaletter överallt (skulle kanske kunna skriva en bok och recensera), så var jag ju tvungen att dokumentera denna japanska (tornet är ju japansk design) variant, med rear cleansing (baktvätt) och front cleansing (framtvätt) och så dryer(tork) inbyggd...så det var bara att sätta sig och göra det man skulle och sen få sig en underedestvätt och torkning på köpet....:-)

   

Toppen på Jin Mao, TV-tornet och floden i bakgrunden och Puxi på andra sidan...Till höger så står Andreas, Viviana och Per nere vid ingången till hotellfoajen...ganska högt i tak...:-)

Detta var vår härliga lördag!! Livet är härligt att leva!!!


Lunch - Issimo

Idag har jag träffat Viviana för lunch. Vi försöker så mycket det går att träffas en gång i veckan för en lunch. Idag blev det en italiensk restaurang - Issimo - precis där de bor på Puxi sidan. Här är lite bilder..

    

Det är ett hotell här också, så detta är hotellobbyn...mycket smakfull...:-)



Här kan man sitta och mysa med en liten drink innan man äter middag...Till lunch kanske man inte tar sig en drink..:-) Inte ens om man är ledig som jag..:-)

         

Viviana vid bordet och till höger, så är det lite mer lunchbord..är väldigt mysigt här!!

  

Köket som är öppet och så började vi med en rödbetssallad med kall potatis, rödbetor och anka...:-) Sen blev det pasta...:-) mums....



Inne på toaletten är det riktiga handdukar att torka sig med..:-)



Och detta är själva trappen upp till restaurangen...Väldigt fint får jag säga...-)

Detta var min dag det..Nu ska jag iväg och träna, sen är det middag med en kollega till Per på en av våra favorit restauranger Lost Heaven! Livet är härligt!!! :-)

Ayi tvättar...

Kommer hem från lunchen och hittar tvättmaskinen så här..



HANGZHOU



Igår var jag i Hangzhou över dagen. Tre timmar tog det att åka dit med bil och så här i efterhand, kan jag ju tycka att det var liiite väl långt för en dag..Men nu har jag varit där och kan tänka mig åka tillbaka också, men då kanske för två dagar..


      
Man kunde välja mellan att åka lite olika båtar på West Lake, vi valde de mer stabila båtarna till höger..


      
Mitt resesällskap för dagen - Maria och Fredriks mammor!! Vi hade det trevligt!

         
Här blommade det för fullt och det är såå vackert! Det blev många blombilder:-)

  
Det var full fart på arbetarna på en av de öar man kunde hoppa i land och gå runt på...De har moderna saker att arbeta med....-)


Naturligtvis så är det ju en kommers utan dess like även här...:-)


Denna man verkar ha till uppgift att vakta gräset! Han har en megafon till sin hjälp och när någon klev över snöret och steg på gräset så ropade han i den!! Mycket effektivt!


FREDAG - SÖNDAG

Så är det söndag och helgen har svischat förbi precis som vanligt! I fredags var jag och käkade lunch med Vivianne på Element Fresh och det blev en härligt grillad lax med sallad till! Vädret var bra så vi kunde käka ute!! 


                                    
En härlig dag med sol, så vi satt ute och käkade lunch!! Solen värmde på bra! Sweet!  
   
                     
Inne i SuperBrandMall hade de nån promotion för den konstiga hjälmen ni ser ligger på bordet - och här så får tjejen precis ögonmassage!!! Ja, jag säger då det - de hittar då på allt!


Sedan på kvällen var jag och Per och käkade tapas med Andreas och Viviana på restaurang El Villys! Som vanligt mycket trevligt och efter en massa mat och några glas vin, åkte vi hem och stöp i säng..nåja, jag stöp i säng - klockan vara bara 23.30 haha!! 

             

Lördagen skulle jag träna, men eftersom det blev några glas vin, så kände jag att det var skönare att vila så jag ställde in! Istället blev det att städa lite skåp och rensa ut lite vinterjackor och skor från vår lilla garderob vid hallen, så vi ska få lite mer plats. Jag passade även på att putsa upp lite skor med lite skokräm!!! 


           
           

Vid 15-tiden pallrade vi oss ut och gick och tog oss lite härlig cappuccino med chokladtryffelbitar till - YUMMIE!!! Jag lämnade även in min kamera för lagning, då den är trasig..Tittade på den senaste kameran jag fått ögonen på...buhuu..vill ha...Ska nog låta det mogna lite, så ska jag nog ta och köpa en till...:-)Skulle även ut och köpa Photoshop CS4, men det är ju så in i herrans namn dyrt, så jag trodde de lurade brallorna av mig. De skulle ha 5 500 för det och jag bara skrattade och sa att nänä, den går jag inte på!! När vi sen tittade på nätet vad det kostar med detta Photoshop, så såg vi att det faktiskt kostar 11 500 hemma i Sverige - Det är ju inte klokt så dyrt..suck, jag får läsa på ordentligt på vad jag egentligen behöver för mina bilder, så att jag köper rätt..Behöver ju kanske inte vara sååå avancerat...

Sedan gick vi och handlade för kvällens middag - vilket blev het fläskfile med cocosmjölk och citron - SÅÅÅ GOTT!!! Till efterrätt blev det jordgubbar och vispad grädde - YUMMIE!!! Kvällen avslutades film och jordens åskväder!! Det small och blixtrade rätt hårt här!! Tur Per var hemma - annars hade det varit läääskigt...:-)

Idag skulle jag också ha tränat, men jag är av nån anledning vääääldigt seg och trött, så jag ställde in i dag också. Har ju faktiskt tränat hela fyra gånger ändå förra veckan, så det är inte någon katastrof. Per jobbar och jag gör inte så mycket. Vi ska gå iväg och hämta kostym, skjortor och byxor hos skräddaren lite senare. Det är kallt och tråkigt väder idag...:-(

Zai jian!


Ordningen återställd...:-)

Ordningen är återställd, min käre blivande make är hemma igen efter 10 dagar i Indien och Sverige!! Mycket glad är jag och glad blev jag över de grejor han tagit med sig..(vet inte om det är det jag är gladast över...hihi) Eftersom det är ganska svårt att hitta vissa produkter här i landet konstig (och finns de så är de importerade och snooordyra), så brukar vi ta med oss lite saker när vi är hemma i Sverige. Ta tex kaffe, som här kostar 100RMB för ett halvt kilo!!!! Det går ju inte..så det bunkrar vi upp med...:-)


                            

Sådärja, uppdukat med alla godsaker och ooops..det blev visst karamellkungen, skvaller och Per´s mormors sköna stickade sockor också, vilka jag använder dagligdags och har vid det här laget säkert nött ut en 10 par..De uppskattas även av våra gäster som är kalla om fötterna...:-) Sen lite korsord för att hjärnan inte ska skrumpna ihop alldeles..:-)


Ännu en dag..

Idag är det 24 grader varmt och det är såå skönt att värmen har kommit! Jag och Vivianne har varit och framkallat foton och varit och lämnat för inramning. Det är fantastiskt billigt här och varenda gång jag kommer dit, så vill jag bara framkalla ännu mer foton och göra fler tavlor..:-) Per tycker INTE likadant...Nu har jag faktiskt inte såå många tavlor än, jag har ju faktiskt gett bort de flesta, men idag har jag varit och ramat in två foton på först The Bund och sen på Pudongsidan, taget från The Bund..De är inte perfekta, men de får duga än så länge..Vivianne gjorde utskrift på canvas tyg och det får bli mitt nästa projekt. Ska bara ta ett bra foto först, sen blir det en stoooor print på det.. Hon gjorde två stycken medelstora utskrifter och betalade för det 160 kronor..det är bra det tycker jag..:-)

                        

Vivianne väntar på sina bilder och till höger är vi hos rammakaren. Där var det lite dyrare..Att spänna upp canvasbilderna kostade 170 kronor per styck!! Det var mer än vad båda tavlorna kostade att printa ut..Men det är det värt, han är jättebra!!

               

Vi käkade lunch i Xintiandi - och vi kunde sitta ute och äta vår lunch..nu är det härliga tider!!!

Snart landar Per och det är slut på min singelvecka..Det är skönt att slippa vara själv, det är så tråkigt..Får se hur lång tid det tar innan han är tvungen att dra ut och resa igen..

Så - snart dags för lite träning..har grym träningsvärk idag..gggaaaahh..

En ny bekantskap..

Idag är det åter soligt och varmt..temperaturen är på 22 grader och det är faktiskt t-shirt väder ute!! Yippie!! Hoppas nu det har kommit för att stanna, så man slipper plocka på sig tjock jacka igen..
jag har precis kommit hem från handling på City Shop och efterföljande lunch på Element Fresh. På Element Fresh träffade jag faktiskt på en svensk tjej som satt och åt med sin man och när han gick så hejade vi på varandra och började prata..Hon har precis flyttat hit och verkar gå igenom samma som man själv gjorde när man precis kommit hit - som att hitta vart man ska handla mat, att bara landa i allt det här..Vi bytte telefonnummer och kommer att höras igen..Kul med nya bekantskaper!!

Här var det fönsterputsning på gång, när jag var på väg för att äta lunch..:-) Vad säger facket om detta måntro..:-)

                          


                              

Lite härlig parkvy från där jag åt min lunch och så den härliga lunchen..kyckling, bacon, ägg, avocado, tomat sallad.

Allt är förlåtet, värmen har kommit åter...:-)

Idag har det varit helt underbart väder, soligt och varmt..Just nu är det 18 grader och klockan är 17.00
Jag var lite trött tidigare i förmiddags och hade faktiskt inte tänkt göra nåt speciellt idag..tackade nej till att följa med Ann och compani till Century Park..Så sms:ade Maria och undrade om hon såg mig på balkongen..haha....(jag kan se deras balkong från vårt matrumsfönster..) Sen bestämdes det hastigt och lustigt att vi skulle gå och fika på Starbucks vid floden..


                            

På väg till Starbucks..lite poserande - och så om man ville, kunde man köpa sig ett litet grillspett..direkt från den svarta soppåsen...yack..vi har provat ett sånt där grillat spett en gång, men vi spottade ut direkt..jag kan säga; det luktar bättre än det smakar!!!!

                            

På Starbucks var det fullt med folk, så vi köpte vårt kaffe och gick och satte oss på ett annat kafe närmare floden i stället..ja, man kan göra så här i detta landet, det är ingen som säger nåt..Jag stödköpte i alla fall en cheesecake och Maria nån slags kiwismoothie..(den dyraste jag har sett i alla fall!!!) Bakom Fredrik, ett gäng med kineser som passade på att även fota oss när de satt där,  de trodde de var så diskret när de hade kameran i knät och vred den mot oss och låtsades som att det regnade..haha..

                      

Mindre roligt var det när denna mannen dök upp bakom mig och började peta på mig med sina skitiga händer och ville ha pengar.....Det var inte roligt..Till slut blev han i alla fall bortkörd av personalen..

                              

Så sprang jag då också på två stycken brudpar, som fotades här nere vid floden..De var så fina så..:-)

                             

Mycket folk är det som är ute och flanerar en sån här fin dag..Och här har vi "moviestar" Fredrik och Maria...


                              

Efter vår lilla promenad, så övergav Fredrik oss och jag och Maria gick och satte oss på Salvatore Kitchen - en Italiensk restaurang, med vy över floden...Vi tog oss ett varsitt glas vitt vin och satt och sippade(JA, jag kan faktiskt sippa:-)) på det i den underbara solen!!  Vi beställde också lite lunch..Maria en god pasta och jag en mycket liten sallad..haha..det tog mig tre tuggor att äta upp den....-)

                             

                                 Marias mumsiga pastarätt och min lite torftigare sallad...


            Avslutar denna perfekta dag, med denna bild som jag tog från fönstret för några minuter sedan..


                             

     Snart kommer Per tillbaka från sin lååååånga bortavaro..jag saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaknar dig!!!!
        

Fest hos Maria och Fredrik

Ja, så var det då lite fest hos Maria och Fredrik..Det bjöds på god plockmat och gott att dricka!! Supertrevligt. Vid 1-tiden avvek jag och då var festen fortfarande på topp, så vem vet...det kanske partas fortfarande...:-)

                       
Den goda buffematen, pastasallad, ostar, kex, oliver..mums..Fredrik, kvällens värd, redo att hugga in.



                       
Alla samlade för gruppfoto, saknas gör Viviana och Andreas, som hade "tagit fel på tiden" och kom lite senare...:-)

                     
Maria, kvällens värdinna är törstig..:-) och som vanligt när det är fest, så samlas man i köket till slut....

Vädret de närmaste dagarna...:-)



 
 

lör
Klart
10 °C | 5 °C
sön
Klart
15 °C | 8 °C
mån
Klart
17 °C | 10 °C
tis
Klart
19 °C | 12 °C

Morgonstund har guld i mund..

Godmorgon, det är lördag och klockan här har hunnit bli 06.42. Det är 2.6 grader ute och det är friskt och klart i luften.. Så klart det nu kan bli i den här staden. Vad händer idag då? Först är det träning klockan nio, sen frisören där det ska klippas lite och få lite färg på det grå..Ikväll är det mingel och drinkar hos våra kompisar Maria och Fredrik, sen kanske det blir att göra Shanghai osäkert..:-) Tråkigt att Per inte är här, så han kan vara med, men han har ju sitt lilla roliga hemma i Sverige och Sälen..

                       

Blommor..

Idag har det varit fullspäckat schema..:-) Först så gick jag då i skolan från 10-12, puuuh..Sen åkte jag och träffade Vivianne och Ann på SuperBrandMall, där vi käkade lunch på Element Fresh..Jag åt som vanligt en sallad med lax till..Den är supergod på det stället..Unnade mig också en Peanut Buster Proteindrink..mums..

Efter det åkte vi till en blomstermarknad här i Pudong och jag som bara hade tänkt att följa med, eventuellt köpa nån blomma till balkongen, kom hem med en hel massa..:-)


                         

Finns både krukväxter och snittblommor här att välja på..Allting är väldigt billigt och det är lätt att "förköpa" sig..Man får ju lov att tänka på att allt ska få plats hemma också..Jag handlade i alla fall som sagt blommor till balkongen och sen köpte jag lite orkideer och lite snittblommor..Så nu har vi det fint både ute på balkongen och inne!!!

                        

Så, lite fint ute på balkongen, och lite fina orkideer i fönstret. Dessa orkideer, som inte är sådär jättestora betalade jag 110 kronor för och då ingick krukan..Kanske är liiite dyrt, men orkideer är väl dyra blommor..?? (Jag visste knappt att de hette orkideer, så pass lite kan jag om blommor..hihi)


Idag blir det ingen träning, då man måste vila för att få bästa resultat..:-) Jag vilar med lite ostbågar...hihi...Imorgon bitti klockan 09.00 är det dags för ett svettigt pass igen...

Idag har jag fotat..

Idag har jag fotat min kompis Vivianne och hennes son.. Jag är ju inte något proff, så man får inte ha för höga förväntningar, men det är roligt att öva och fota annat än det som kommer i ens väg ute..Det är lite mer utmaning att fota ett sånt här foto..

                                          

Jag tycker själv att jag lyckades riktigt bra.....:-)

Nu är det dags för lite träning...:-)

Mjölk..

Efter snart två år i detta landet har jag nu äntligen hittat en mjölk som jag faktiskt kan dricka..yyyeeeaaaayy.. Anchor Milk, importerad mjölk, typ torrmjölk..1L för 17 RMB!! Ja, det är inte billigt, men som med allt annat i matväg här, så får det vara värt det! Jag har verkligen saknat att kunna dricka mjölk till framförallt pasta, så nu har jag avnjutit min första pastamiddag med ett glas mjölk till!!! :-) Tänk att en sån enkel sak som att hitta en mjölk man kan dricka, kan göra en så glad..


ZAO SHANG HAO..(GODMORGON)

Idag är det dååååligt väder, så här ser det ut från fönstret nu på morgonen klockan 6.30..Ja, jag vet..jag är uppe tidigt...:-)

Lika härligt med färger som det är på kvällen, lika tråkigt är det när det ser ut så här..



Utsikt mot The Bund - Det är en busy morgon på Huang Pu River - Floden som delar Puxi och Pudong..Xi =väst och Dong =öst och vi bor öster om floden..



Mot Jin Mao Tower och Shanghai New World Center


Shanghai by night..

Denna staden är så vacker på kvällen då det lyser i neon i alla dess färger! Mina favoriter att titta på från vårt fönster är The Bund och så naturligtvis Jin Mao Tower och Shanghai New World Center!!



The Bund i all sin glans, på andra sidan floden..



Jin Mao Tower och Shanghai New World Center


Ansiktsfärg..

Har precis kommit hem från ett pass på gymmet. Som vanligt så svettas jag floder och blir alldeles rödblommig, som de flesta ju faktiskt blir om man anstränger sig fysiskt...alltså, vi västerlänningar då.. Nu är jag ju i landet där alla har sneda ögon och är minst ett huvud kortare än vad jag är och man får vänja sig att bli allmänt beskådad när man minst önskar det..som på gymmet då...Idag när jag hade tränat klart och satt och stretchade lite, kom en av tränarna mot mig..tittade läääänge på mig, så jag sa "Ni hao".. Han böjde sig ned, fortfarande så tittade han med en väääldigt intresserad blick, sa "Ni hao" och så sa han; "Ditt ansikte är rött".....och tittade fortfarande sådär intresserat på mig..."ööööhh...jaaa, jag vet..det blir så om man anstränger sig"..Så reste han på sig och gick...hahahaha...
De är för roliga...Min pt säger också så varje gång jag tränar..."Ditt ansikte är rött"..
"JAAA; JAG VET!!! Jag håller på att slita ihjäl mig här på löpbandet...inte såå konstigt..."
Min pt försökte idag så gott han kan förklara att det finns två olika sorters röda ansikten...Det som man får typ när man är ute och shoppar och blir alldeles fiint rosig på kinderna, eller så den som liknar en apas..!!!! HAHA..då frågade jag;
"Har jag den färgen som liknar apans då?"
"Nej, nej, det har du inte..ni hen piaoliang" (du är fin)....:-)
Nåja, då får de väl tycka att jag är röd i ansiktet då, om det nu gör mig finare...



Kommer hem tittar ut och tycker att solen är sååå fin och hinner ta ett kort precis innan den försvinner bland diset..Håll till godo.Nu är det IDOL!!!! Wohoo!!


Lunch med Maria..

Idag har jag varit och lunchat med Maria, som jobbar här i Shanghai. Hon kom hit i somras och lessnade redan efter en månad på att vara "lyxfru" så hon skaffade sig ett jobb hon..Hon är arkitekt och jobbar på ett kontor här i stan och ritar skrapor och annat "tjafs". Hon har en hel del roliga historier från sitt arbete att berätta....


   

På första bilden Maria i egen hög person, sen vi tillsammans..Vi har börjat anamma den kinesiska stilen på kort..:-)

  

Till lunch blev det först en liten smaskig sallad och sen en laxpasta..mums..



Så här läckra soffor fanns det på restaurangen vi åt lunch på...härliga färger!!

Nu är det snart dags för träning igen..puh...jag har träningsvärk sedan igår, så jag tycker det känns lite jobbigt, men det är bara att ta tjuren vid hornen, för jag vet ju att efteråt känns det super!!


Lunch i Puxi...

Idag så har jag varit ute och käkat lunch med Viviana, som jobbar här i Shanghai och det är alltid lika trevligt!!
Vi käkade på en thai restaurang och kunde sitta ute idag!! Vilken lyx!! God mat, gott sällskap och varmt och skönt...Sen så skulle man ju vilja säga frisk luft, men det går inte det inte..Idag är det som ett mölkvitt dis över staden och det känns att det är dålig luft. Det liksom sticker i halsen på en..Huuuuvvva!!



Utanför Thai restaurangen. Fint med blommorna i vattnet!

                            

Första lunchen ute i "friska" luften för Viviana..:-)             Jag åt Chicken Red Curry...Mums!!

På vägen till Puxi, så fanns det naturligtvis en massa intressant att fotografera....


         

Så här dålig är luften idag...                        De  verkar på nåt sätt gilla denna outfitten..militärgrönt..

      

Detta är något slags monument som står på promenaden vid floden..Tyckte bara att det var en lite konstig engelska på skylten..Som det ofta brukar vara på såna här skyltar..Förstår inte varför de inte kan kolla upp ordentligt innan de gör skyltarna..haha..det finns en bok som heter Chinglish och den är sååå himla rolig! Där finns det massor med roliga översättningar..Måste få tag i den, så ska jag visa!!   Klicka på minibilden för att få större bild..



               Full rulle på floden idag!!

             


Det fina Pearl Tower                                  Mamma, här hittade jag dina polare, de ser ut att leta efter någon..:-)

               

När jag var på väg till lunchen, satt denna blinda man och spelade så fint på en bro..Jag gav honom några kronor för att jag tog en del foton på honom..kände mig lite skyldig, då han faktiskt inte såg att jag gjorde det..På vägen tillbaka hade han blivit förpassad ner på gatan, förmodligen av den mannen som  sitter och sover på bilden nedanför.. Han kanske var tvungen att bära ned den blinde, så att han blev alldeles slut och var tvungen att ta sig en tupplur...:-)



Haha...och här nedanför har vi en sömntuta till......Det är så kul att se att de kan sitta och sova som de gör..överallt, hursomhelst...:-)




Nu är det dags för lite träning igen...

Zai jian!





Kommer aldrig bli mätt på...

...att fota denna otroligt vackra byggnad ( i mina ögon sett) Den här och Jin Mao Tower, plus Pearl Tower (TV-tornet) är mina favorit objekt att fota vad gäller byggnader i denna staden...jag har nog ett par hundra bilder sammanlagt av dessa byggnader..från alla möjliga och omöjliga håll och kanter..Vill bara dela med mig...

                              

Snart så kommer det att växa upp en ny skyskrapa, om möjligt ännu högre än dessa två, ur marken....:-)
Dessa två gigantiska torn har jag som utsikt från tre rum i vår lägenhet, de är rakt framför oss.. Väldigt mäktiga och jag tröttnar faktiskt aldrig att titta på dem. På kvällen blir de så fina, då toppen på Jin Mao tänds och på det nya tornet så glittrar det stjärnor och alla möjliga färger...:-)

På min gata..

Detta är på "min" gata, Shang Cheng Lu...här får man se upp så man inte blir påkörd av galna mopedister och cyklister som ljudlöst kommer upp bredvid en...Nedan ser ni även vårt fina hus...gammelrosa och gräddvit...:-) vi bor någonstans där uppe...:-)


                                  

Gravid i Zhongguo

När man blir gravid här i Kina, så börjar man direkt använda en speciell "västklänning" som har ett tyg som ska skydda mot strålning..Sen när man är nästan färdigjäst, så får man inte gå ut själv tydligen, utan då måste man ha någon som stöttar en...Detta ser ni på bilden nedan....Västklänningen med det speciella tyget som ger strålningsskydd och så stöttepelare bredvid...:-)



Den där j*kla palmen kom i vägen, men man kan se att hon har den lila specialsydda västklänningen på sig och att hon har mammas (?) arm under sin som stöd...


En dag i mitt och mina vänners "ytliga" liv..

Ja, när jag då inte går i skolan, så försöker jag ju då sysselsätta mig så gott jag kan...Idag blev det lunch med Vivianne, Ann, Susann och så lilla Alina.. Vi gick till vårt stamhak när det gäller lunch; WAGAS..haha..behöver knappt göra en beställning längre, utan de vet redan vad man vill ha....Har vi dålig fantasi eller..? Idag var det varmt och skönt, så vi kunde faktiskt avnjuta vår lunch UTE!!!!


Så skönt att sitta ute...:-) Ann pillar med sin mobil, Susann tittar på..

     
Lunchen uppäten...Ceasarsallad               Susann och lilla Alina...från Schweiz



Efter lunchen gick vi och hälsade på Caroline som bor i denna gigantiska lägenhet..Fikade lite kaffe och muffin..mums..
Sen var det dags för mig att gå och få mig en omgån på gymmet med min pt....

Ännu en dag i mitt fantastiska liv...:-)

Mandarin House..

Idag har jag haft lektion och passade på att fota lite när jag ändå var där...


Flickorna i receptionen, som är duktiga på att lura på mig nya lektioner..:-) Längst till vänster står min lärare Ye Xiao Ting.


Detta är min fina berättelse om Thailand på kinesiska, som så fint hänger på anslagstavlan bland alla andra elevers berättelser...:-) Fick en guldstjärna på denna..haha..fast min lärare hjälpte mig med allt....:-)


Idag var jag i detta klassrum som heter BEIJING...


Flitiga studenten...:-)

Thailandresan

Har ju inte lagt upp några bilder från Thailand där vi var i slutet på januari, början på februari, så här kommer det lite bilder!!

             
       Utsikten från hotellentrén                                     Vårt sovrum


 
                      Marknadsgata..

 
                           The beach

 
   Longtailbåtar, som vi åkte ut på en tur med den sista dagen.

 
  Dricka öl ska man när man är på semester och ölen här var sååå god.:-)

 
Försäljare fanns det gott om, men det var bara att vänligt tacka nej till det de erbjöd, så gick de vidare..Förvisso för att återkomma någon timme senare..:-)


Denna farbrorn köpte vi lunch av några gånger..vårrullar med sweet chili sås..10 kronor!! Yummie!


Och ja, som ni ser så använde jag solskydd...:-)


Här fick jag en sån där konstig ödla på mig, ni ser hur skeptisk jag ser ut..sen när den väl satt där, ja då skulle gubbf*n ha pengar för att fota...det borde vi ju kanske i och för sig förstått..Här är inget gratis...


Partygatan..:-) Vi var ju inte så där partysugna direkt, utan vi var väl ute till klockan 23 max på kvällarna..Eller inte ens kvällarna, EN kväll...haha..men det här fick vi i alla fall se...


Ja, så var vi ju ute och åkte sån här LongTailBoat och hade med oss denna styrman och så en till kille som servade oss med vatten och öl och så väntade de på oss, när vi solade och käkade lunch...


Och ja, det var precis så där turkost som det ser ut...:-)

Vi hade 6 härliga dagar i Phuket och vi kommer med all säkerhet att resa till Thailand igen. Kan varmt rekommendera att åka dit! Maten är underbart god och billig. Människorna är vänliga och vädret är niiiiiice!!!

Klänning och kostym

 Har precis fått hem kostymerna till Johannes och Gustaf och jag måste säga att de är jättefina!! Till kostymerna har vi sytt upp en ljusblå skjorta till dem med monogram på..Tjusigt värre...:-) De kommer bli så fina!! Till Alva x 2 och Siri har vi sytt upp varsin klänning i Thaisiden...Det blev jättebra och jag ser fram emot att få se hur de ser ut i sina kläder!!                                                                             



                      


        Monogrammet...Här står det GG...:-)


Utsikt från Shanghai New Word Center

Jag vet inte om jag har lagt upp bilder från detta torn förut, men här kommer i alla fall några till..:-) Har varit uppe där två gånger nu och jag är lika fascinerad varje gång över utsikten..Och att det är så högt upp..iiiiihh..

              
Man ser vårt hus bakom det gula,bruna på den första bilden..På den andra bilden är det Jin Mao Tower sett uppifrån..:-) På tredje bilden ser vi själva utsiktsplatsen, där det också är glas på golvet, så man kan se rakt ned..

           
                                                                                TV-tornet och Huang Pu River

Skönt att vila sig..

Här i Shanghai så ser man människor ligga och sova på de allra konstigaste ställena. Jag är förundrad över att man faktiskt kan slappna av så pass mycket att man somnar så här..Och det ser ju ganska bekvämt ut, eller? :-)


Våren är här..

Idag är det faktiskt härligt vårväder ute, det är 13 grader varmt och solen skiner bland diset..



Vi har precis kommit tillbaka från skräddaren, där vi hämtat upp skjortor och kostym.. Förundras fortfarande över hur billigt det faktiskt är... En skräddarsydd skjorta för 100 RMB..Och kostymen betalade vi 600RMB för..fantastiskt!!
Vi har ju även beställt kostym och skjortor till pojkarna G och de kommer bli hemlevererade ikväll, då de inte var riktigt klara än...De hade funderingar över lillemans kostym, om det skulle vara två knappar istället för tre, då kostymen inte är så där jättestor..hihi..tror det kommer bli jättebra! Får lägga upp en bild senare på kostymerna...:-)

Nu har vi precis ätit vår hämtmat..från Taco Loco..det var mumsigt!!

Ännu en...

Ännu en väska till väsksamlingen...:-)







Var på marknaden i fredags, då jag hade i uppdrag att fixa lite saker till innan Per åker hem till Sverige.  Jag och Ann åkte dit och vi båda sa att det ska banne mig inte bli något annat än det som var på listan. Och då menade vi ju då båda två naturligtvis att vi INTE skulle köpa någon väska...:-) Sagt och gjort, vi traskade runt där inne och vi köpte det som köpas skulle, men vi kom ju närmare och närmare vår favoritväskbutik och innan vi ens hade hunnit blinka, så var vi ju inne i butiken och styrde kosan mot det innersta rummet, där godsakerna finns....:-)

Så helt plötsligt fick jag syn på denna lilla sak och inventerade snabbt i huvudet min samling hemma och kom fram till att, nä en sån här väska har jag ju inte, varken liknande storlek eller färg..Hann också tänka lite snabbt på att min käre sambo inte är speciellt förtjust i att jag handlar väskor, då han tycker att jag har så jag klarar mig...Själv så säger jag att han inte förståååår mig..varken då det gäller väskor, eller skor...Än hur många väskor eller skor man har, så är det alltid nåt man saknar vid nåt tillfälle...Och jag har ju mina små tricks, så han inte ska märka att det har tillkommit en väska till i samlingen...:-)

Fast han lyckas alltid på något konstigt sätt klura ut att det är en ny väska jag har hängande runt armen och jag är ju inte så bra på att ljuga heller, så även om jag säger först att; nääääääääääää, det är inte en ny väska, den här har jag haft länge, så kan jag ju inte riktigt hålla mig, utan han får i alla fall reda på det till slut i alla fall och då får han den där rynkan mellan pannan, tittar mig stint i ögonen och undrar om jag inte tycker att jag har så det räcker....hahaha..

Det är klart jag har fööör många, men det är bara för att i början handlade jag ju bara skiiiit..nu är det mer kvalitet på grejorna...:-)

I vilket fall som helst så är jag nöjd och hade den stolt i min hand i går och ja, Per vet nu om att det är en nyinköpt väska...Han märkte det dock inte själv, utan fick lite hjälp på traven av min kompis Maria...:-)


Flitig student??

Jag har nu gått klart de tre första klasserna på Mandarin House, nu har svårighetsgraden ökat och jag känner som att jag är tillbaka på ruta 1.:-( Jag fattar alltså INGENTING...

                                                                   

Min lärare, Ye Xiao Ting, tycker nog inte att jag är den mest flitiga elev hon haft.:-) Jag är en hopplös student, då jag inte tycker det är speciellt roligt att sitta och plugga, utan tycker det är roligare att sitta framför datorn eller göra något annat meningslöst..:-) Jag vill ju lära mig och tycker det är kul när jag kan och lär mig fort när jag väl känner för det, men ja, det är ju det där att ta sig tiden.....haha..vilket jag ju har maaaaaaaassor av... 

Jag borde bli flitigare, då vi faktiskt betalar dyra pengar för detta och ja, vi betalar det själva!!! För 50 timmar betalar vi 9 000 RMB, så jag borde ju faktiskt bli lite flitigare!! Jag säger som mor min...På måndag, då.....*blink* :-)




         


Idag lyser solen :-)

Idag lyser solen och det känns super, då det regnat och varit mulet de senaste veckorna här...



Detta kortet är inte taget idag, men jag kände att jag var tvungen att ha en bild med blå himmel (nåja, ganska så i alla fall)  och vacker vy. Det är näääästan sånt här väder idag...-)

RSS 2.0